12 Years A Slave

12 Years A Slave

İngiliz yönetmen Steve McQueen'den mühür niteliğinde bir film.

Blue is the Warmest Colour

Blue is the Warmest Colour

Abdellatif Kechiche'den 2013'ün en çarpıcı başyapıtı.

10 Aralık, 2011

The Fugitive

93 Yapımı Max Payne
Yaptığı inanılmaz gişe ile adından 93 yılında fazlasıyla söz ettiren polisiye-suç temalı bu harika filmi, nam-ı değer The Fugitive'i geçtiğimiz günlerde keşfettim. TV de bir bölümünü izlemiştim, bizim TV lerimiz böyle filmleri çok seviyorlar, kötü anlamda değil, iyi ki böyle filmleri seviyorlar.

Özellikle Jason Bourne üçlemesini izledikten sonra aksiyon filmi dediğimiz türün ne kadar boş olduğunu öğrenmiştim. Çünkü Bourne serisi, belirli bir çıta koymuştu bu türe. Bol keseden çekilen 2. ve 3. sınıf saçma aksiyonlar ile vakit kaybedeceğime, derin araştırmalara girdim. Bazen IMDB'de saatlerim geçiyor bu işi yaparken. Zevk de alıyorum açıkçası, IMDB'de surf yapmak, face ve twitter da geyik yapmaktan çok ama çok faydalı. Tavsiye ederim. Neyse, burayı geçersem Face/Off ile tanışmıştım bundan 3 ay önce. Adını ve sanını duymakla beraber merak ediyordum açıkçası. Bu filmi de atlattıktan sonra bu türde kült film arama yoluna koyulduğum son aylarda, The Fugitive'e rastladım. 
Dr. Richard Kimble
Diyorum ya, benim amacım 3. sınıf aksiyon filmleriyle vakit öldürmek değil, bu türün en kült ve en başarılı, aksiyonu az, macerası ve sürükleyiciliği çok filmlerini arıyordum. Yani sadece film yapalım, pop corn yensin kafasında yapılan bir film değildi bulduğum şey. The Fugitive, şu ana kadar gördüğüm en iyi polisiye filmlerinden birisi. Hatta Seven ve Heat'den sonra gördüğüm en iyi 3. film. Ciddiyim, abartmıyorum.
Det. Samuel Gerard
Konusu, günümüzün en popüler oyunlarından Max Payne'e feci ilham kaynağı olmuş. Kendisi de bir dizi uyarlaması zaten, bunda bir sıkıntı yok. Yani, bu tür konuları, intikam ve polisiyeyi birleştiren konuları sevenler için kaçırılmaz fırsat. İlk fırsatta Bourne hayranlarına ve Die Hard tutkunlarına tavsiye edebilirim. Ayrıca, filmde bulabileceğiniz hiçbir eksik nokta yok. Herşey yerli yerinde, mantık hatasına sebebiyet vermeyecek şekilde ilerliyor hikaye. Akıl dolu senaryosu ve akıl dolu oyunculukları var. Tommy Lee Jones'un Oscar'a ulaştığı harika performansı çok müthiş ve karizma bir polis karakteri çiziyor bizlere.


Gayet müthiş J. Newton Howard müzikleri de cabası. Eğer ki Bourne serisinden sonra büyük bir sıkıntı içerindeyseniz, arayışınız kesinlikle The Fugitive olmalı. Akademi'nin uzak olduğu bu daldaki filmi 7 Oscar adaylığı ile onore etmesi, ayrı bir artısı filmin.